Vliv AdoR a signální dráhy JNK na přežití nádorových klonů wts Drosophila melanogaster - Tomková, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem mého výzkumu bylo navrhnout metody pro značení mozaikových klonů vytvořených mitotickým crossing-overem v somatických tkáních drozofily. Shromáždila jsem rekombinantní linie D. melanogaster pro indukci hyperplastických wts homozygotních klonů ve wts heterozygotním jedinci. Negativní GFP značení bylo použito pro zviditelnění klonů a pUC-LacZ reportérový konstrukt byl použit pro zjištění detekce aktivity JNK / BSK dráhy.
Effect of AdoR and JNK pathway on surviving wts tumor clones in Drosophila melanogaster