Hodnoty středoškolské mládeže - Křížová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá analýzou hodnot středoškolské mládeže v České republice. Teoretická část charakterizuje hodnoty jako obecný pojem, jejich funkci a činitele, které je ovlivňují. Dále popisuje vývojové období adolescence, volný čas, životní styl a hodnotovou orientaci mládeže. Praktická část obsahuje výzkumný projekt, jehož cílem byla analýza hodnotové orientace ubytovaných žáků, tj. vzorku středoškolské mládeže. Výzkum sledoval preferenci instrumentálních a cílových hodnot a ověření předem daných hypotéz.
Valuation of Secondary School Young People
Keywords: Hodnoty; hodnotová orientace; mládež; středoškolská mládež; volný čas; životní styl; výzkum.; Values; value orientation; youth; high school students; free time; life style; research project