Lokální klimatické zóny v Českých Budějovicích. - Veselouš, Jan (Jihočeská univerzita, 2023)
V rámci této diplomové práce bylo město České Budějovice kategorizováno do Lokálních klimatických zón (Local Climate Zones - LCZ), pro které byly dále vyhodnoceny jejich teplotní poměry LCZ, demografická struktura a vazba na funkční plochy vymezené aktuálním územním plánem města Českých Budějovic.
Local Climate Zones in Czech Budweis.
Keywords: Lokální klimatické zóny; městská zeleň; územní plán; městský tepelný ostrov; klimatická změna; České Budějovice; funkční plochy; demografie; teplotní skupiny.; Local climate zones; city green; spatial plan heat; urban heat island; climate change; České Budějovice; landuse functional areas; demography; heat classes.