Motivační programy v přímém prodeji - Drdáková, Helena (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem diplomové práce bylo vyhodnocení a porovnání dvou motivačních systémů zaměřených na distributory ve vybraných podnicích a návrh změn pro zlepšení současné situace v těchto dvou podnicích. Pro naplnění cíle bylo nezbytné nastudovat odbornou literaturu a vymezit základní pojmy v oblasti motivace, teorií motivace, strategií motivace, motivačních programů, odměňování a přímého prodeje. V praktické části byly nejdříve popsány a analyzovány motivační programy vybraných podniků Oriflame Cosmetics ČR a Avon Cosmetics ČR. K analýze motivačních programů bylo použito dotazníkové šetření. Dalším krokem bylo porovnání výsledků dotazníkového šetření u obou firem. Na základě porovnání a syntézy výsledků byly formulovány obecná doporučení a návrhy pro motivaci distributorů obou firem.
Motivational programmes in direct sale
Keywords: motivace; motivační programy; přímý prodej; odměňování; řízení lidských zdrojů; motivation; motivational programmes; direct sale; remuneration; human resource management