Přírodní zdroje včelí pastvy a biocidní látky - Sedláková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
V této bakalářské práci se snažím vyzvednou důležitost a význam včelí pastvy. Včela je neodmyslitelnou a nepostradatelnou součástí krajiny. V první části je nastíněn ekonomický a ekologický význam včely medonosné. Dále se věnuji popisu a představení pylu a jeho významu ve výživě včel, pylovým rouskám, pylodárným rostlinám, nektaru a nektarodárným rostlinám a také medovici a jejím producentům. Dále se zmiňuji o ukazatelích jakosti včelí pastvy. V následující kapitole jsou popsány zdroje včelí pastvy v průběhu roku podle fenologického kalendáře. Druhá část je věnována otravám včel, jaké jsou druhy otrav včel a jak je možné včely ochránit.
Natural sources of apian pasture and biocide agents
Keywords: včelí pastva; pylodárné rostliny; nektarodárné rostliny; medovice; ochrana včel; bee´s grazing; honey-giving plants; nectar-giving plants; honeydew; protection of bees