Fondy doplňkového penzijního spoření v rámci důchodového systému ČR - Ferjančičová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na doplňkové penzijní fondy. Cílem této práce je porovnat transformované a účastnické fondy dle zvolených kritérií a zhodnotit vliv připravovaných změn v důchodovém systému na fondy doplňkového penzijního spoření. Hlavní náplní praktické části je představit konkrétní produkty finančního trhu, což jsou penzijní společnosti včetně jejich nabízených penzijních fondů, které působí na penzijním trhu v České republice. Další kapitoly zahrnují analýzu penzijních fondů podle vybraných kritériích. Fondy jsou hodnoceny podle výpočtu reálného zhodnocení, směrodatné odchylky, nákladovosti daných fondů, podílu penzijních společností na trhu a dle dalších kritérií. Závěrem je použitá metoda jednoduchého součtu pořadí, která vyhodnotí nejlepší penzijní společnost.
Funds of the supplementary pension savings in the pension system of the Czech Republic
Keywords: důchodový systém; penzijní spoření; penzijní společnosti; penzijní fondy; doplňkové penzijní fondy; pension system; pension savings; pension companies; pension funds; supplementary pension savings