Výběr hračky v předškolním věku - Kolářová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem bakalářské práce je zjistit informace o výběru hračky v předškolním věku. Teoretická část je věnována hračce. Po vymezení pojmu hračky je sledována její historie, její vývoj od pravěku až do doby současné. Jedna z kapitol se týká přírodních hraček. Propojením dětského světa se světem dospělých a využíváním hračky k přípravě na základní školu je zakončena část věnovaná hračce. Teoretickou část doplňují kapitoly týkající se předškolního věku a hry dětí. V praktické části jsou zjišťována kritéria rodičů při výběru hračky pro jejich dítě v předškolním věku. Výzkumný soubor tvoří skupina rodičů a jejich dětí. Cílem výzkumu je zjistit, jaké hračky preferují samotní rodiče a jaké jejich děti. Zajímavá jsou kritéria rodičů při nákupu hraček. Tento výzkum je prováděn pomocí dotazníkového šetření pro rodiče a formou rozhovoru s jejich dětmi.
Selection of preschool toys
Keywords: Hračka; předškolní věk; vývoj; hra.; A toy; preschool age; development; play.