Komparace účetní závěrky dle českých účetních standardů a IAS/IFRS. - Hanzlíková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce navazuje na bakalářskou práci, která pojednávala o ,,Účetní závěrce ve vybrané účetní jednotce?. Nyní bude téma v diplomové práci rozšířeno o srovnání postupu účetní závěrky ve vybrané účetní jednotce dle české účetní legislativy a Mezinárodních účetních standardů IAS/IFRS. Při aplikaci praktické části bude opět zvolena účetní jednotkou mezinárodní kamionová společnost KAFKA TRANSPORT, a. s. Hlavním cílem diplomové práce je, na základě teoretických znalostí, posoudit u vybraných položek rozvahy a výkazu zisku a ztráty zvolené společnosti jejich vykazování v případě ČÚL a IFRS. IFRS jsou Mezinárodní účetní standardy, které jsou světově uznávaným účetním systémem, který se také váže i na účetní jednotky působící v České republice.
Comparison of Financial Statements according to Czech accounting standards and IAS/IFRS.
Keywords: Účetní závěrka; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; přehled o peněžních tocích; přehled o změnách vlastního kapitálu; příloha; Mezinárodní účetní standardy IAS/IFRS.; Financial statements; Balance sheet; Income statement; Cash flow statement; Statement of changes in equity; Notes; International Financial Reporting Standars.