Implementační analýza edukačního portálu se zaměřením na jeho monetizaci - Chuchlová, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem této diplomové práce s názvem: "Implementační analýza edukačního portálu se zaměřením na jeho monetizaci", je vytvoření strategie, která byla použita pro nový edukační portál a následně jeho zpeněžení. Portál bude určen primárně pro vysokoškolské studenty. Teoretická část je zaměřena na základní pojmy spojené s problematikou portálů, monetizace obsahu na internetu a výdaje na provoz internetových stránek. V praktické části je provedeno dotazníkové šetření, s cílovou skupinou vysokoškolských studentů, které určuje mimo jiné také největší konkurenty projektu. Konkurenti jsou zanalyzováni a jsou porovnány jejich služby a přínosy studentům. Po vyhodnocení dotazníkového šetření je navržena nová strategie, kterou by se nový studentský portál ubíral.
The Implementation Analysis of the Educational Portal with a Focus on Its Monetization
Keywords: Portály; monetizace webového obsahu; vzdělání; výukové materiály; Portals; web content monetization; education; educational materials