Finanční analýza jako nástroj řízení majetku a kapitálu podniku - Blažková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá obecnou charakteristikou finanční analýzy, významem finanční analýzy pro finanční řízení podniku, vyjádřením finančních poměrových ukazatelů včetně jejich soustav, ekonomickou přidanou hodnotou a některými bankrotními a bonitními modely. V rámci analytické části práce jsou aplikovány vybrané finační ukazatele pro zhodnocení finanční situace stavební společnosti HOCHTIEF CZ, a. s..
Financial analysis as a tool for asset and capital management
Keywords: finanční analýza; řízení; majetek; kapitál; vertikální analýza; horizontální analýza; likvidita; rentabilita; efektivnost hospodaření s aktivy; zadluženost; tržní hodnota; ekonomická přidaná hodnota; Altmanův model Z-skóre; IN 95.; financial analysis; management; property; equity; vertical analysis; horizontal analysis; profitability; liquidity; activity; indebtedness; market value; economical value added; Altman Z-Score; IN 95.