Sémantika české pivní reklamy aneb "Chlapi sobě" - Vedrová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá sémantickou analýzou české pivní reklamy (vizuální a audiovizuální) různých značek za uplynulou dobu posledních dvaceti let. Práce na základě teoretických poznatků, vycházejících zejména z primárních reklamních postupů, psychologie a jazyka reklamy, dekóduje a interpretuje obsah jednotlivých zvolených reklam. Pro komplexní obsáhnutí tématu je diplomová práce doplněna o poznatky z historie piva, pivovarnictví a právního vymezení reklamy na alkohol.
Semantics of Czech Beer Advertisements Or "Men to Themselves"
Keywords: česká reklama; pivní reklama; pivo; sémantická analýza; jazyk reklamy; psychologie reklamy; czech advertising; advertising of beer; semantic analysis; langue of advertising; psychology of advertising