Téma Medúzy ve zpracování studentů arteterapie - Kronika, Ondřej Alexandr (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se věnuje motivu Medúzy v tvorbě studentů arteterapie. Smíšený výzkum předkládá možnosti výtvarného ztvárnění tématu. Akcentuje vyobrazené postavy, fáze příběhu a variace ve ztvárnění Medúzy jako mýtické postavy. Výzkum nabízí také možnosti, jak s takto ztvárněnými motivy interpretačně pracovat. Teoretické zázemí má práce v tématech pohádky, mýtu a symbolu. Rovněž je uveden popis psychologických způsobů, jak s příběhy pracovat, nebo arteterapeutická východiska a způsoby práce Rožnovské školy. Také samotný mýtus Medúzy, jeho ukotvení v sociokulturních kontextech - včetně pohledu psychoanalýzy má svou kapitolu.
Theme of Medusa created by student of art therapy
Keywords: Rožnovská arteterapie; interpretace; Medúza; mýtus; psychologické výklady mýtů a pohádek; Roznov art therapy; interpretation; Medusa; myth; psychological interpretation of myth and fairy tales