Specializované uzavírací mechanizmy mobilních cisteren se zaměřením na vyprazdňovací víka sklápěcích přepravníků - Kadlec, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá zdokonalením konstrukce zavěšení zadního vyprazdňovacího víka sklápěcího cisternového přepravníku. Práce řeší především nosný prvek víka. Funkční návrh je doplněn o konstrukční výpočty, které prověřují navržené řešení z kinematického i pevnostního hlediska. Při výpočtech se hlavní pozornost soustředila na pevnostní kontrolu. Pro větší názornost jsou uvedena výpočtová schémata, takže práce je využitelná i jako vzorová úloha pro výuku předmětu "Stroje a řízení".
Specialized closing mechanisms of mobile tanks focusing on the discharge cover tipping trailers
Keywords: konstruování; pevnostní výpočet; uzávěr přepravníku; constructing; strength calculation; seal of container