Paths to Math - software pro podporu výuky matematiky na střední škole - Vacková, Helena (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo otestovat výukový software Paths to Math a stručně popsat jeho moduly. Pro případné zájemce o koupi a užívání tohoto softwaru obsahuje diplomová práce také informace o výhodách a nevýhodách softwaru a o jeho atraktivitě a využitelnosti na středních školách. Práce je rozdělena do pěti částí. První část se zabývá historií vývoje Paths to Math. Druhá část obsahuje stručný popis konstruktivismu, na jehož základě je software vytvořen. Třetí část je zaměřená na popis tohoto softwaru a jeho výhody či nevýhody. Čtvrtá část a pátá část se zabývá testováním softwaru.
Paths to Math - software to support teaching mathematics at secondary school
Keywords: konstruktivismus; software; výukové prostředí; krabicový diagram; histogram; průzkum; testování; on-line výuka; chí-kvadrát test; constructivism; software; learning environment; box diagram; histogram; exploration; testing; on-line learning; chí-square test