Java 5.0 Tiger - Novinky a tutoriál - Thon, Miloslav (Jihočeská univerzita, 2006)
Cílem práce je vytvořit kolekci tutoriálů, které nabídnou možnost seznámit se s novými rysy programovacího jazyka Java ve verzi J2SE 5.0. Tato verze, uvolněná v září roku 2004, představuje v desetileté historii programovacího jazyka Java dosud největší změnu. Novinky se netýkají, jak bylo dosud obvykle zvykem, pouze aplikačních knihoven, ale změny se dotýkají samotného programovacího jazyka.
Java 5.0 Tiger - New features and tutorial
Keywords: Java 5.0; Generické typy; Statický import; Automatické zapouzdření; Cyklus for-each; Metody s proměnným počtem parametrů; Výčtové typy; Anotace; Práce s kolekcemi; Formátování výstupu; Změny v knihovnách; Java 5.0; Generics types; Static import; Autoboxing; For-each loop; Methods with variable-length argument list; Enumerations; Annotations; Working with collections; Output formatting; Changes in standard libraries