Moderní marketingová komunikace vybraného města v oblasti cestovního ruchu - Vargová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Hlavním cílem práce bylo identifikovat a zhodnotit nástroje marketingové komunikace destinace České Budějovice a v návaznosti na to, navrhnout změny vedoucí k jejímu zlepšení. Součástí práce byl smíšený výzkum, který byl využit pro kombinaci výhod obou přístupů, jak kvalitativního, tak i kvantitativního. Kvalitativní výzkum byl zaměřený na současný stav marketingové komunikace města a vzájemnou spolupráci města se stakeholders. Kvantitativní výzkum zkoumal spokojenost turistů a rezidentů s marketingovou komunikací města. Nakonec byly srovnávány vybrané moderní nástroje marketingové komunikace mezi městy České Budějovice, Brno a Plzeň. Dle výsledků výzkumu a nastudované literatury byla zpracována návrhová část. Ta obsahovala implementaci moderních trendů marketingové komunikace do komunikačního mixu destinace. Tyto návrhy měly vést zejména k ucelení marketingové komunikace, její optimalizaci a inovaci ve smyslu využití dostupných moderních nástrojů a technologií. Zároveň by mohly být uplatněny v koncepčních dokumentech týkajících se rozvoje cestovního ruchu. Destinace by díky nim mohla zvýšit povědomí široké veřejnosti o své atraktivitě, oslovit nové potenciální návštěvníky a lépe uspokojit komunikační potřeby rezidentů, turistů a místních podnikatelů.
Modern Marketing Communication of selected Town in the Field of Tourism
Keywords: cestovní ruch; destinace; komunikační mix; marketingová komunikace; nové trendy v marketingové komunikaci; tourism; destination; communication mix; marketing communication in tourism; new trends in marketing communication