Zhodnocení zásad "Správné zemědělské praxe" ve vybraném provozu s chovem skotu - Šíma, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce je věnována problematice znečisťování životního prostředí skleníkovými a zátěžovými plyny ze zemědělské živočišné výroby. Diplomová práce je zaměřena na změření a stanovení koncentrace emisí plynů amoniaku, metanu, oxidu dusného a oxidu uhličitého ve vybraném provozu s chovem skotu s produkcí mléka. Vlastní měření pro tuto diplomovou práci probíhalo ve stáji na rodinné farmě pana Michala Horáka se sídlem v Žíšově nedaleko Veselí nad Lužnicí. Pro zjišťování koncentrací emisních plynů byly použity speciální přístroje BAT centra Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
Evaluation of the principles of "Good agricultural practice" in the selected operation with cattle breeding.
Keywords: chov skotu; životní prostředí; emise plynů; zemědělská praxe; cattle breeding; environment; emissions of gases; agricultural practice