Volnočasové aktivity pro žáky 1. stupně základních škol ve městě a na venkově - Němečková, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se věnuje organizovaným zájmovým aktivitám dětí mladšího školního věku, tj. ve věku 6 11 let, ve městě a na vesnici. Teoretická část se zabývá základními pojmy z oblasti volného času, funkcemi volného času, životním stylem a zájmy, zájmovou činností a faktory ovlivňujícími volný čas dětí. Praktická část se věnuje konkrétní nabídce volnočasových aktivit na venkově a ve městě ve vybraných lokalitách. Zjišťuje spokojenost rodičů s nabídkou volnočasových aktivit, popisuje nabídku volnočasových aktivit v konkrétních lokalitách a ukazuje, jaké aktivity děti navštěvují. Současně naznačuje i souvislost se vzděláním rodičů.
Determine the range of leiser activities at elementery schools in towns and villages for children in elementery school
Keywords: volný čas; volnočasové aktivity; zájmové aktivity; organizované aktivity; děti; mladší školní věk; prostředí; město; venkov; leisure; leisure activities; leisure activities; organized activities; children; school age; environment; city; country