Komunikačně náročné situace v policejní praxi - Saida, František (Jihočeská univerzita, 2008)
Obsahem bakalářské práce jsou psychologické zvláštnosti komunikace policistů při jednání s občany. Kromě obecných zásad pro vedení komunikace je komunikace policistů s občany poznamenána řadou zvláštností jako jsou: obsah komunikace (emočně náročná sdělení, rolový charakter komunikace, konfliktnost apriori obsažená v kontaktu policista - občan a zvýšená psychická zátěž, která vyplývá z dané komunikace. Tato teoretická východiska jsou aplikována při analýze konkrétních komunikačně náročných policejních situací.
Exacting communication situations in police work experience