Geografické aspekty dojížďky za prací a do škol v okrese Benešov - Pešek, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2012)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá geografickými aspekty dojížďky za prací a do škol v okrese Benešov mezi léty 1991 a 2001. Úvodní kapitoly se věnují cílům této práce a přehledu odborné literatury k danému tématu. Následující kapitoly jsou zaměřeny na metodiku a zpracování dat k dojížďce. Poté následuje kapitola obsahující vybrané geografické charakteristiky okresu Benešov. Další kapitoly se zabývají dojížďkou za prací a do škol v daném regionu. Je zde hodnocen i vliv blízkosti makroregionálního střediska Prahy na sledovaný region.
Geographical aspects of commuting to work and schools in the district of Benešov
Keywords: dojížďka; prostorová mobilita; region; regionalizace; okres Benešov; commuting; spatial mobility; region; regionalization; district of Benešov