Vývoj metodiky oceňování bytů - Kalinová, Regina (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem této práce je ?Vývoj metodiky oceňování bytů?. Jejím cílem je monitorování a zhodnocení vývoje cen bytu podle jednotlivých vyhlášek. V první části této práce jsou popsány základní definice, které se týkají oceňování bytů, vysvětlení pojmů cena a hodnota a popsány metody, které se při oceňování bytů používají. V samostatné kapitole jsem se soustředila na znění nejdůležitějších zákonů a vyhlášek v oceňování. V praktické části se zaměřuji na byt, který byl oceněn v programu Delta-NEM podle vyhlášek dostupných v tomto programu. Použita byla porovnávací a nákladová metoda. V poslední části je pomocí grafů uveden postupný vývoj cen oceňovaného bytu a bytu vzorového a stejně tak provedeno srovnání vývoje cen těchto dvou bytů.
The development of metodology valuation of flats
Keywords: oceňování; standardní byt; cena; vývoj; vyhláška; valuation; standard flat; price; development; regulation