Projev přihnojení konzumních brambor během vegetace roztokem močoviny, Lignohumátem a Energenem - Pelán, Jakub (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na přihnojení konzumních brambor pomocí listové výživy. Cílem pokusu bylo zhodnotit, jak zareagují vybrané odrůdy brambor na aplikaci listových hnojiv. Hodnoceny zde byly účinky aplikace močoviny, Energenu Foliar a Lignohumátu NPK u odrůd s různou dobou vegetace Magda velmi raná, Adéla - poloraná, Jasmína raná až poloraná a Laura pozdní. U těchto odrůd se hodnotil podíl vzešlých rostlin, výnos hlíz, podíl hlíz konzumní velikosti, počet hlíz pod trsem, průměrná hmotnost 1 hlízy, počet stonků na rostlinu a obsah škrobu. Z výsledků bylo zjištěno, že všechny odrůdy reagovaly pozitivně na aplikaci listových hnojiv. Účinky se měnily s použitou variantou hnojiva a vliv měla i rozdílná doba vegetace jednotlivé odrůdy
Speech fertilize the potatoes during vegetation urea solution, lignohumate and Energenem
Keywords: Klíčová slova: brambory; odrůda; listová výživa; výnos hlíz; Keywords: potatoes; variety; leaf nutrition; yield of tubers