Poloostrov Kamčatka - div přírody - Smítková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem bakalářské práce je poloostrov Kamčatka na ruském Dálném východě. Jedná se o pozoruhodnou a neobvyklou oblast Ruské federace. Ze začátku se v práci zabýváme historií, a to už od prvních zmínek osídlení poloostrova, které sahají až do 14. st. př. n. l. Dále se v této bakalářské práci dozvíte o Kamčatském kraji jako o jednom ze subjektů Ruské federace a dále o národnostním složení obyvatelstva. Ostatní části jsou pak převážně zaměřené na neobvyklou přírodu, tvořenou z hor, sopek, dolin, řek, jezer, tajgy, polární tundry, luk, pastvin a lesů. Pozornost je také věnována kamčatské fauně, která je proslulá největší koncentrací hnědých medvědů na světě nebo největším trdlištěm lososů v Eurasii.
The Kamchatka Peninsula - Wonders of Wildlife