Nová média ve volnočasových výtvarných aktivitách - Ševčíková, Edita (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá možnostmi využití nových médií v rámci výtvarných volnočasových aktivit. Teoretická část se zabývá tradičními médii s návazností na média nová. Dále popisuje nová média v umění s možností jejich využití ve výtvarné volnočasové praxi. Definuje pojmy volný čas, pedagogika volného času, zájmové činnosti v době mimo vyučování. Snaží se vymezit místo pro nová média v rámci systému pedagogiky volného času a definovat jeho přínos pro účastníky. Praktická část obsahuje konkrétní návrh výtvarných aktivit s použitím nových médií, následně vlastní realizaci projektu, fotodokumentaci a reflexi jednotlivých činností.
New media in leisure art activities
Keywords: nová média; nová média v umění; tradiční média; volný čas; pedagogika volného času; zájmová činnost v době mimo vyučování; new media; new media art; traditional media; recreation; leisure education and leisure activities outside of the classroom