Evropská unie a boj proti terorismu - Špačková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2006)
Cílem bakalářské práce je ukázat a přiblížit složitý proces proměn a peripetií vývoje dnešní Evropské unie a jejího boje proti terorismu, který zesílil zejména po 11. září 2001. Během tohoto časového období práce ukazuje, jakým směrem se Evropská unie ubírala a jaký vliv to mělo na boj s terorismem v rámci EU i mimo ní. Dále jsou zmíněny příčiny vzniku terorismu a teroristických skupin, které mají na politiku EU vliv a dále je představena i politika EU a orgány, které bojují proti terorismu. Stranou nezůstaly ani názory francouzské veřejnosti na problematiku terorismu, včetně postoje, který k němu zaujímají.
The European Union and fight Against Terrorism
Keywords: terorismus; Evropská unie; the terrorism; European Union