Faktory ovlivňující míru zadluženosti podniku - Kubíčková, Irena (Jihočeská univerzita, 2009)
Téma práce ''Faktory ovlivňující míru zadluženosti v podniku'' se zabývá hodnocením kapitálové struktury z hlediska dlouhodobého i krátkodobého. Smyslem je identifikovat hlavní faktory mající vliv na rozhodování o míře zadluženosti. Je zde snaha o seznámení s problematikou finanční struktury podniku společně s ukazateli, které jsou sní spojovány.
Keywords: kapitálová struktura; poměrový ukazatelé; optimální zadluženost; finanční páka; capital structure; ratios; optimal debt levels; financial lever