Profesní příprava klientů z dětských domovů - Martínková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou profesní přípravy klientů z dětského domova a popisuje některé vybrané aspekty, které v průběhu pobytu klienta v dětském domově mohou jeho profesní přípravu ovlivnit. Práce je založena na dostupné literatuře a legislativním rámci ústavní výchovy. V poslední kapitole je tato teorie převedena do praxe pomocí 3 kazuistik z vybraného dětského domova a zhodnocením popisovaných aspektů profesní přípravy klientů v rámci vybraného dětského domova.
Professional preparation of clients in children's home
Keywords: náhradní péče; dětský domov; profesní příprava; střední vzdělávání; dům na půli cesty; motivace; adolescence; alternative care; children's home; professional preparation; secondary education; halfway house; motivation; adolescence