Problematika profesionálního onemocnění z dlouhodobého nadměrného jednostranného přetěžování horních končetin a jeho zdravotně sociální dopady - Peterková, Monika (Jihočeská univerzita, 2009)
Nemoci z povolání z dlouhodobého nadměrného a jednostranného přetěžování horních končetin řadíme mezi nemoci způsobené fyzikálními faktory. V ''seznamu nemocí z povolání'' je to druhá kapitola . Tato skupina nemocí spadá především do položek 9 a 10, kde je největší výskyt profesionálních chorob z fyzikálních vlivů a tvoří asi 45% nově hlášených nemocí z povolání. V posledních letech se navíc ukazuje pomalu se zvyšující trend výskytu těchto onemocnění.
A study to research symptoms, development, health and social incidence of work related disease resulting from longterm single-sided overuse of the upper limbs
Keywords: Nemoc z povolání; Seznam nemocí z povolání; Statistika nemocí z povolání; Zdravotně sociální důsledky nemocí z povolání; Hygienická šetření; Dlouhodobá nadměrná jednostranná zátěž; Occupational diseases; List of Occupational diseases; Statistics of Occupational diseases; Health and social consequences of Occupational diseases; Hygienic investigation; Long-term single-sided overload