Inovace systému objednávání ve zvoleném podniku - Kumbár, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
Hlavní cílem této práce je představení zvolené firmy - Keytec České Budějovice. Společnost je krátce představená a je popsán současný stav. Tento stav je je třeba inovovat a zefektivnit. Hlavní část práce je rozdělena na několik podkapitol: zpracování zaslaných nabídek, výběr nejvhodnější varianty a následně příprava pro implementaci samotné inovace. Teoretická část se zabývá tématy nezbytnými pro praktickou část. Jedná se zejména o vymezení pojmu rizika při inovaci, možnostmi financování a charakteristikou jednotlivých druhů inovací. Hlavní cílem inovace je zefektivnit dosavadní systém objednávání materiálu ve výrobě, zlepšení komunikace mezi jednotlivými odděleními a zvýšení výrobní kapacity. Zároveň se zvýší produktivita zaměstnanců. V konečném důsledku tedy dojde k vyšší efektivitě výroby, úspoře nákladů a zvýšení konkurenceschopnosti podniku.
Innovation of the ordering system in the selected enterprise
Keywords: Inovace; podnik; výroba; Innovation; enterprice; manufacturing