Podpora exportu z pohledu vybrané firmy - Bučilová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo zjistit možnosti podpory exportu pro české podniky, konkrétně pro společnost Kovohutě Příbram nástupnická, a. s., Divize Produkty. Zhodnotit využití možností podpory exportu z pohledu vybrané společnosti a navrhnout opatření pro lepší využívání těchto možností. Jako vedlejší cíl bylo stanoveno využití možností podpory exportu v odvětví vybraného podniku, zhodnocení rozsahu využití podpory exportu. Konečným výstupem práce bylo doporučení pro podnik v oblasti podpory exportu. Protože firma nemá dobré mínění o řadě služeb podpory exportu, toto doporučení bylo zpracováno pouze na ty služby, se kterými má společnost kladnou zkušenost.
Export promotion from the perspective of the selected company
Keywords: podpora exportu; export; mezinárodní obchod; CzechTrade; CzechInvest; Exportní garanční a pojišťovací společnost; Česká exportní banka; Export v kostce; Zelená linka pro export; výstavy a veletrhy; regionální exportní místa; Ministerstvo průmylu a obchodu ČR; Hospodářská komora ČR; FITPRO; Zahraniční obchodní komory; Mezinárodní obchodní komora; exportní strategie; export promotion; export; International Trade; CzechTrade; CzechInvest; Export Guarantee and Insurance Corporation; Czech Export Bank; Export in a nutshell; Export Hotline; exhibitions and fairs; regional export points; Economic Chamber; FITPRO; International Chamber of Commerce; Export strategy