Vytvoření systému reportingu sloužícího jako efektivní nástroj řízení společnosti. - Spousta, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce měla za úkol identifikovat klíčové faktory pro hospodaření společnosti na základě rozboru účetních výkazů. Z těchto výkazů navrhnout či zlepšit reportingový systém. Analyzovaná společnost již reporting zavedený má, proto se navrhlo zlepšení systému, které spočívá ve zestručnění reportů, používání poměrových ukazatelů a větší interaktivitě vydávaných zpráv.
Creating a reporting system serving as an effective management tool of company.
Keywords: reportingový systém; controlling; měření výkonnosti; rozpočty; plány; finanční analýza; nákladová analýza; klíčové faktory výkonnosti; reporting system; controlling; performance measurement budgets; plans; financial analysis; cost analysis; key performance indicators