Využívání moderních manažerských technik při řízení vybraných subjektů - Hoduláková, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce je zaměřena na rozbor úrovně využívání moderních manažerských metod pří řízení ve vybrané společnosti, a to v oblasti vedení lidí. Cílem je charakterizovat úroveň jejich využívání a posoudit jejich efektivnost. V teoretické části diplomové práce jsou zpracovány poznatky získané z prostudované doporučené odborné literatury k danému tématu. Analytická část se skládá ze dvou hlavních částí. První část je věnována charakteristice společnosti, jejímu vývoji a současnému postavení na trhu. V druhé části je analyzována úroveň a styl vedení lidí, který uplatňují řídící pracovníci. Další šetření je zaměřeno na zhodnocení způsobu motivace zaměstnanců a úrovně fungování interní komunikace, která má zásadní vliv na fungování celé společnosti, je základem řízení a ovlivňuje prosperitu společnosti. Analytická část je zakončena vyhodnocením výsledků šetření a návrhem optimálních řešení a doporučení v oblasti využívání moderních manažerských technik při řízení lidí.
Utilising modern managerial techniques when running specific subjects