• Masná užitkovost králíků 

      Krejčíková, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
      Tato bakalářská práce se zabývá masnou užitkovostí hybridních králíků. Základním předpokladem dobré produkce masa, srsti, kůže králíků je odpovídající úroveň výživy a krmení, které při plném zdraví zvířat zajistí ...
    • Návrh standardu plemene králíka Miniature Lop a porovnání metod šlechtění 

      Čermáková, Monika (Jihočeská univerzita, 2022)
      Hlavním tématem této diplomové práce je králičí plemeno Miniature Lop, které je na území České republiky doposud neuznané. Miniature Lop byl vyšlechtěn ve Velké Británii, kde bylo plemeno roku 1994 uznáno. Standard plemene ...
    • Porovnání vlivu lupiny bílé a lupiny úzkolisté v krmné směsi na užitkovost a zdravotní stav brojlerových králíků 

      Přídová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bylo prokázáno, že lupina bílá (LB) je vhodným zdrojem dusíkatých látek (NL) pro krmné směsi brojlerových králíků. Na druhou stranu, o možnosti využít další druhy lupin, např. lupinu úzkolistou (LÚ), pro krmné směsi ...
    • Rizikové faktory v chovu králíka domácího 

      Hořejšová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2019)
      Tato bakalářská práce se zabývá chovem králíků. Popisuje správné postupy v chovu králíků a upozorňuje na rizika s ním spojené. V úvodní části popisuje historický vývoj domestikace králíka. V dalších částech popisuje správné ...
    • Vyhodnocení masné užitkovosti králíků v drobnochovu 

      Bouchalová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
      Tato bakalářská práce se zabývá masnou užitkovostí králíků v drobnochovu u velkých plemen, a to konkrétně u německého obrovitého strakáče a belgického obra. Pro porovnání bylo použito střední plemeno kalifornského králíka. ...
    • Vyhodnocení přírůstků a jatečné hodnoty králíků v malochovu 

      Hamplová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
      Tato bakalářská práce se zabývá hmotnostními přírůstky a jatečnou výtěžností vybraných kombinací masných plemen králíků v drobnochovu. Pokud chceme, aby králík byl zdrojem kvalitního masa, srsti a kůže, rozhodujícím ...