• Kritické hodnocení potenciálu bílkovin sklizňových produktů vybraných plodin z hlediska jejich uplatnění v potravinářských a biotechnologických aplikacích 

      Bucková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2013)
      Diplomová práce se zabývá rostlinnými bílkovinami. Literární přehled pojednává o vlastnostech majoritních bílkovin u vybraných zemědělských plodin (pšenice, ječmen, oves, kukuřice, hrách, sója, řepka, brambor, topinambur) ...
    • Pěstování obilnin v ekologickém zemědělství 

      Veselý, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
      V této práci byly porovnávány rozdíly mezi ekologickým, přechodným a konvenčním systémem hospodaření. Byly porovnávány výnosy zrna, množství agrotechniky a ekonomiky v jednom zvoleném podniku Farma Otročín s.r.o. V letech ...
    • Porovnávání kvalitativních parametrů nahých a pluchatých odrůd ovsa 

      Poláčková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
      Jednalo se o dvouletý výzkum, kde v rámci bakalářské práce byly porovnány kvalitativní parametry nahých a pluchatých odrůd ovsa, kterými byly hmotnost tisíce zrn, objemová hmotnost, velikostní třídění na sítech a podílení ...
    • Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů 

      Urban, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)
      Cílem diplomové práce bylo senzorické a nutriční hodnocení rostlinných nápojů. Analýza se zaměřila na rýžové a ovesné nápoje. Část populace má zdravotní problémy při konzumaci mléka. Určitou náhradou tak mohou být nápoje ...
    • Vliv hustoty výsevu na výnos u vybraných odrůd jarních obilnin 

      Šír, Josef (Jihočeská univerzita, 2019)
      Bakalářská práce je zaměřena na obilniny a jejich význam, fáze základního zpracování půdy, tvorbu hospodářského výnosu, půdní plevele a chemické prostředky k jejich regulaci. Cílem práce je rozšířit poznání o faktorech, ...
    • Vliv předplodiny na výnos a kvalitu ovsa 

      Poláčková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2013)
      V současnosti je v Evropě trend k návratu pěstování tradičních krmných plodin. Jednou z nich je oves, jenž je všestranně využitelný již od nepaměti. I v dnešní době je oves zpracováván a využíván v potravinářském průmyslu ...
    • Výroba jablečného pyré s obsahem Beta-glukanů z ječmene a ovsa 

      Vrzáková, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
      Bakalářská práce se zabývá vlivem potravin na naše zdraví jsou to takzvané funkční potraviny. Aby byla potravina nazvána jako funkční, je třeba splňovat určitá kritéria. Kromě toho, že by měla prokazatelně přispívat ke ...