Prohlížení dle předmětu "sacharidy"
Zobrazují se záznamy 1-11 z 11
-
Komparativní studie stravovacích návyků studentů vybraných oborů vysokých škol (VKZ/NŠ)
(Jihočeská univerzita, 2021)Má bakalářská práce na téma Komparativní studie stravovacích návyků studentů vybraných oborů vysokých škol (VKZ/NŠ) řeší přístup k otázce stravování u studentů výzkumného soubor, tedy studentek oborů Výchova ke zdraví a ... -
Komparativní studie stravovacích návyků studentů vybraných oborů vysokých škol (VKZ/TV)
(Jihočeská univerzita, 2021)Má bakalářská práce se zabývá analýzou stravovacích návyků studentů výchovy ke zdraví a studentů tělesné výchovy na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity. Teoretická část je zaměřena na základních složky výživy, energetický ... -
Kvalita lipidů našich hospodářsky významných druhů ryb
(Jihočeská univerzita, 2015)Konzumace rybího masa v České republice je na velice nízké úrovni. Jeden z možných faktorů, který tuto skutečnost ovlivňuje je nízká informovanost zákazníka neboli konzumenta. Diplomová práce "Kvalita lipidů našich hospodářsky ... -
Kvalita výživy dětí školního věku
(Jihočeská univerzita, 2007)Naše výživa významnou měrou ovlivňuje náš zdravý vývoj, kvalitu našeho života a hlavně naše zdraví. Dnes už nikdo nepochybuje o tom, že nedostatky ve výživě se závažným až rozhodujícím způsobem, podílejí na vzniku a rozvoji ... -
Ovlivnění stavu diabetu mellitu II. typu výživou a adekvátní pohybovou aktivitou.
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem této práce je dokumentovat působení správné výživy na stav diabetu mellitu II. V teoretické části jsou popsány jednotlivé typy diabetu a jejich léčba. Následuje výklad o správné výživě a jejím působení na člověka s ... -
Sacharidy ve výživě
(Jihočeská univerzita, 2012)V teoretické části bakalářské práce byla formou literární rešerše zpracována základní charakteristika sacharidů. Dále byly popsány vlastnosti základních obilovin a výrobků cereálního charakteru, včetně kapitoly o trávení ... -
Stravovací návyky u žáků II. stupně ZŠ na Písecku
(Jihočeská univerzita, 2011)Hlavním úkolem mé bakalářské práce bylo zjištění stravovacích návyků u žáků II. stupně základních škol na Písecku. Prvním úkolem bylo nastudování dostupných materiálů a vymezení základních pojmů. Této části jsem se věnovala ... -
Stravovací návyky žáků II. stupně ZŠ na Benešovsku
(Jihočeská univerzita, 2011)Hlavním úkolem mé bakalářské práce bylo zjistit, jaké mají stravovací návyky žáci druhého stupně na základních školách v regionu Benešov. Nejprve jsem si nastudovala teoretické poznatky z oblasti stravy, stravovacích ... -
Stravovací návyky žáků II. stupně ZŠ na Hodonínsku.
(Jihočeská univerzita, 2011)Bakalářská práce se zabývá stravovacími návyky žáků druhého stupně základních škol. Charakterizuje období staršího školního věku. Popisuje základní složky potravy a jejich doporučené dávky v období dospívání. Zkoumá reálný ... -
Stravovací návyky žáků II. stupně ZŠ v Praze
(Jihočeská univerzita, 2011)Stručný přehled o výživě mládeže, důležitých živinách, vitamínech a minerálech. Text je členěn tak, aby čtenář získal přehlednou orientaci o výživě mládeže a jejich doporučených dávkách. Účelem této práce je podat čtenáři ... -
Zhodnocení a srovnání poskytovaných stravovacích služeb ve dvou zařízeních - dětský stacionář a centrum sociálních služeb.
(Jihočeská univerzita, 2010)Člověk během historického vývoje měnil výběr potravin, způsob jejich získávání i možnosti úpravy. V současnosti můžeme říct, že výživa je součástí našeho životního stylu, kdy je jednak zdrojem energie a zároveň také zdrojem ...