Prohlížení Kvalifikační práce dle autora "Jakešová, Jitka"
-
Obsah jódu v mléce a mléčné syrovátce v průběhu laktace
Jakešová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2015)Mléko je významným přirozeným zdrojem jódu v lidské výživě. Obsah jódu v mléce je objektivním ukazatelem saturace dojnic jódem. Práce přináší údaje o obsahu jódu v mléce a mléčné syrovátce v průběhu laktace a další vlivy, ... -
Obsah zinku, mědi a jódu v mléce krav
Jakešová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2017)Mléko a mléčné výrobky patří mezi nejbohatší zdroje stopových prvků nezbytných v lidské výživě. Práce přináší údaje o obsahu zinku, mědi a jódu v mléce v průběhu laktace a o vlivu dalších faktorů, které na obsah prvků ...