Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.authorHlaváč, David
dc.date.accessioned2021-11-19T11:46:01Z
dc.date.available2021-11-19T11:46:01Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-09-03
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/1144
dc.description.abstractMinimalizace environmentálních dopadů akvakultury se jeví jako klíčový factor pro zajištění dlouhodobé udržitelnosti tohoto odvětví. Četné studie vyhodnotily nutriční strategie, jako jeden z hlavních prostředků ke snížení produkce odpadních látek a minimalizaci vlivu chovu ryb na okolní recipienty. K dosažení tohoto cíle je zapotřebí rozvíjet používání krmiv šetrných k životnímu prostředí, zefektivnit management krmení a v neposlední řadě také zdokonalit výrobní metody krmiv za účelem snížení znečištění především v rybníkářství, které zaujímá významné postavení v globální akvakultuře. Cílem dizertační práce bylo zhodnotit možnosti využití modifikovaných obilovin v rybniční akvakultuře a zaměřit se na otázky, které přispějí k lepšímu pochopení vztahů mezi produkcí ryb, používanými krmnými technologiemi a úpravou a jakostí krmiv s ohledem na faktory ovlivňující kvalitu vody, bilanci živin a kvalitu respektive kvantitu přirozené potravy.cze
dc.language.isoeng
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkapr obecnýcze
dc.subjectrybniční akvakulturacze
dc.subjectpřikrmovánícze
dc.subjectkvalita vodycze
dc.subjectbilance živincze
dc.subjectpřirozená potravacze
dc.subjectcommon carpeng
dc.subjectpond aquacultureeng
dc.subjectsupplementary feedingeng
dc.subjectwater qualityeng
dc.subjectnutrient budgeteng
dc.subjectnatural foodeng
dc.titleVliv přikrmování upravenými krmnými komponenty v kapřích rybnících na kvalitu vody v recipientechcze
dc.title.alternativeThe effect of supplementary feeding with treated feed mixtures in carp ponds upon discharged water qualityeng
dc.typedisertační prácecze
dc.identifier.stag27732
dc.description.abstract-translatedMinimisation of environmental impact is a key factor in insuring the long-term sustainability of the aquacultural industry. Numerous studies have examined nutritional strategies as a means of reducing waste production and minimising the environmental impact of aquacultural waste. To achieve this goal, it is the challenge to the aquacultural industry to develop "environmentally friendly" feeds, feed management and feed production methods to reduce pollution. This applies mainly to pond farming of common carp, which plays an important role in global aquaculture. The objective of this Ph.D. thesis was to evaluate the possibilities of using modified cereals in pond aquaculture. It focused on issues that contribute to a better understanding of the interconnection between fish production, feed quality and applied feeding technologies with respect to water quality, nutrient budget, quality and quantity of natural food.eng
dc.date.accepted2015-09-15
dc.description.departmentFakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-disciplineRybářstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-namePh.D.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam