dc.contributor.author | Brdíčková, Klára | |
dc.date.accessioned | 2023-03-07T11:04:19Z | |
dc.date.available | 2023-03-07T11:04:19Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-05-20 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/40903 | |
dc.description.abstract | V této studii byla popsána prevalence a koncentrace spor Encephalitozoon cuniculi ve vepřovém mase. Navíc byl studován vliv fermentace klobás na životaschopnost a infekčnost E. cuniculi u imunodeficientních a imunokompetentních myši pomocí molekulárních metod | cze |
dc.format | 8 | |
dc.format | 8 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | mikrosporidie | cze |
dc.subject | Encephalitozoon cuniculi | cze |
dc.subject | fermentace | cze |
dc.subject | microsporidia | eng |
dc.subject | Encephalitozoon cuniculi | eng |
dc.subject | fermantation | eng |
dc.title | Experimentální infekce Encephalitozoon cuniculi získaná z fermentovaných masných výrobků | cze |
dc.title.alternative | Experimental Encephalitozoon cuniculi infection acquired from fermented meat products | eng |
dc.type | rigorózní práce | cze |
dc.identifier.stag | 58287 | |
dc.description.abstract-translated | In this study described the prevalence and concentration of Encephalitozoon cuniculi spores in pork meat. Moreover, the effect of sausage fermentation on E. cuniculi viability and infectivity for immunodeficient and immunocompetent mice was studied by molecular methods. | eng |
dc.date.accepted | 2019-05-23 | |
dc.description.department | Přírodovědecká fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Parazitologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Přírodovědecká fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | RNDr. | |
dc.thesis.degree-program | Biologie | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |