Prohlížení Kvalifikační práce dle předmětu "kemferol"
Zobrazují se záznamy 1-4 z 4
-
Biologicky aktivní fenolické látky ve vybraných zeleninách rodu Allium.
(Jihočeská univerzita, 2017)Tato bakalářská práce pojednává o obsahu polyfenolických sloučenin v zeleninách rodu Allium, které se nejčastěji pěstují na území České republiky. Jde o cibuli kuchyňskou (žlutou i červenou), cibuli prorůstavou, cibuli ... -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
(Jihočeská univerzita, 2020)Flavonoidy se v současné době stále více dostávají do popředí zájmu nejen vědecké obce, ale také veřejnosti. Byly shledány jako velice přínosné v oblasti prevence vzniku kardiovaskulárních, případně nádorových onemocnění. ... -
Obsah vybraných fenolických látek v kořeninových rostlinách.
(Jihočeská univerzita, 2013)Práce se věnuje obsahu vybraných fenolických látek v některých zástupcích čeledi Alliaceae, Lamiaceae a Apiaceae. Fenolické látky se v rostlinách vyskytují v širokém zastoupení a ve vysokých koncentracích. Flavonoidy jsou ... -
Sledování biologicky aktivních látek v asijské zelenině z čeledi Brukvovité
(Jihočeská univerzita, 2019)V bakalářské práci je sledován obsah polyfenolických látek v netradiční listové zelenině v různou roční dobu. Mezi experimentálně zkoumanou zeleninu jsou zařazeny: hořčice čínská zelená (Brassica rapa var. komatsuna), ...