dc.contributor.advisor | Trávníček, Jan | |
dc.contributor.author | Tichý, Lukáš | |
dc.date.accessioned | 2021-11-26T13:36:38Z | |
dc.date.available | 2021-11-26T13:36:38Z | |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.date.submitted | 2008-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10037 | |
dc.description.abstract | Předmětem mé diplomové práce bylo zhodnotit obsah jódu v mase potravinových zvířat. Práce přináší aktuální informace o obsahu jódu v mase v České republice. Odběr vzorků byl prováděn v průběhu let 2004 až 2007. Celkem bylo odebráno 63 vzorků, u kterých byl obsah jódu stanoven modifikovanou metodou Sandell - Kollthofa. Průměrný obsah jódu mase byl: králíci 19,2; prasata z domácích chovů 16,17; prasata z komerčních chovů 16,96; divoká prasata 57,72 a srnčí zvěř 38,31 g I  kg-1 mokré hmoty. Byly prokázány regionální a sezónní rozdíly. | cze |
dc.format | 58 s. | |
dc.format | 58 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Maso | cze |
dc.subject | obsah jódu v mase | cze |
dc.subject | nadbytek jódu | cze |
dc.subject | prasata | cze |
dc.subject | králík | cze |
dc.subject | zvěřina | cze |
dc.subject | Meat | eng |
dc.subject | iodine content in meat | eng |
dc.subject | iodine abundance | eng |
dc.subject | pigs | eng |
dc.subject | rabbit | eng |
dc.subject | deer | eng |
dc.title | Obsah jódu v mase | cze |
dc.title.alternative | Iodine content in meat | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 3316 | |
dc.description.abstract-translated | The main goal of my diploma thesis was to review the amount of iodine in meat of foodanimals. This diploma thesis brings current information about the iodine content in meat in The Czech Republic. The samples were extracted during the years 2004 to 2007. On the whole 63 samples, in which the content of iodine was set by Sandell - Kollthof method, were taken. The average content of iodine in meat was as follows : rabbits 19,2; domestic pigs 16,17; market pigs 16,96; wild pigs 57,72 and deer 38,31 g I  kg-1 wet matter. Regional and seasonal differences were proved. | eng |
dc.date.accepted | 2008-06-20 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Všeobecné zemědělství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |