dc.contributor.advisor | Voříšková, Jarmila | |
dc.contributor.author | Žáček, Pavel | |
dc.date.accessioned | 2021-11-26T13:36:57Z | |
dc.date.available | 2021-11-26T13:36:57Z | |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.date.submitted | 2008-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10082 | |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce bylo podchytit základní kategorie chování býků (příjem krmiva, ležení, stání, pohyb) ustájených ve volném celoroštovém systému a to od zástavu na výkrm až do ukončení výkrmu s ohledem na meziplemenné rozdíly. V průběhu výkrmu byly sledovány rozdíly v živé hmotnosti a v intenzitě růstu mezi skupinami českého strakatého a holštýnského skotu. Průměrná délka příjmu krmiva v průběhu celého výkrmu činila 4,67 hod (19,4 %). Průměrná délka kategorie pohybu v průběhu výkrmu představovala 1,30 hod (5,4 %). Průměrná délka doby ležení činila 13,41 hod (56,0 %). Průměrná doba stání představovala 4,62 hod (19,2 %). | cze |
dc.format | 82 s.,12 s. obr. příloh | |
dc.format | 82 s.,12 s. obr. příloh | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | skot | cze |
dc.subject | výkrm býků | cze |
dc.subject | živá hmotnost | cze |
dc.subject | etologie | cze |
dc.subject | cattle | eng |
dc.subject | fattening | eng |
dc.subject | live weight | eng |
dc.subject | ethology | eng |
dc.title | Etologické projevy býků v průběhu výkrmu | cze |
dc.title.alternative | Ethological manifestation of bulls during fattening | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 5461 | |
dc.description.abstract-translated | The object of graduation theses was catch up the basic category of bull´s behaviour (food taking, resting, standing, movement). The bulls are stabled in free full grating system and they are here from start until the end of fattening with regard to racial differences among them. Average time of taking feed during whole fattening was 4.68 hours (19.4 %). Average time of caregory´s movement durinng whole fattening was 1.30 hours (5.4 %). Average time of resting was 13.41 hours (56.0 %). Average time of standing was 4.62 hours (19.2 %). | eng |
dc.date.accepted | 2008-06-12 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |