Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMásílko, Jan
dc.contributor.authorStrouhal, Jiří
dc.date.accessioned2021-11-19T11:44:19Z
dc.date.available2021-11-19T11:44:19Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-05-11
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/1008
dc.description.abstractCílem této práce bylo sledování vlivu přikrmování na vybrané ukazatele kvality vody (teplota, kyslík, pH, alkalita, konduktivita, turbidita, nerozpuštěné látky, chlorofyl a, CHSKCr, BSK5, TP, P PO43-, TN, N NH4+, N NO3). Pokus probíhal na sádkách v Třeboni po dobu 120 dnů. Pro přikrmování byla použita neupravená pšenice, pšenice tepelně upravená a pšenice tepelně upravená a mačkaná. Pro každou skupinu byly vybrány dvě sádky a obsádka byla přikrmována 3x týdně. Pro porovnání výsledků byla nasazena kontrolní skupina, kde obsádka byla odkázána pouze na přirozenou potravu. Celkem bylo odebráno 12 vzorků, u kterých byly stanoveny chemicko-fyzikální vlastnosti vody. Jediný statistický (p < 0,05) rozdíl byl zaznamenaný u koncentrace kyslíku v sádkách, kde ryby byly přikrmovány tepelně upravenou a mačkanou pšenicí (5,79 + - 1,38) v porovnání s kontrolou (7,00 + - 1,73). Ostatní parametry nevykazovaly výrazné změny mezi sledovanými skupinami (p > 0,05).cze
dc.format51 s. (63840)
dc.format51 s. (63840)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkapr obecnýcze
dc.subjectobilovinycze
dc.subjectkvalita vodycze
dc.subjectfosforcze
dc.subjectdusíkcze
dc.subjectintenzifikační prostředkycze
dc.subjectcommon carpeng
dc.subjectcerealseng
dc.subjectquality of watereng
dc.subjectphosphoruseng
dc.subjectnitrogeneng
dc.subjectintensifying meanseng
dc.titleVliv přikrmování tržního kapra obilnými krmivy na kvalitu vodycze
dc.title.alternativeThe effect of supplementary feeding of market carp by cereal feeds on water qualityeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag31821
dc.description.abstract-translatedThe purpose of this thesis was monitoring the impact of supplementary feeding to selected parameters of water quality (temperature, oxygen, pH, alkalinity, conductivity, turbidity, total suspended solids, chlorophyll a, CODCr, BOD5, TP, P PO43-, TN, N NH4+, N NO3). This experiment took place in storage ponds in Třeboň for 120 days. For the supplementary feeding were used nonmodified wheat, thermally wheat and thermally and pressed wheat. There were chosen 2 storage ponds for every group. Fish were fed 3 times a week. For comparison of results it was deployed a.k.a control where fish were dependent on natural food. It was taken total 12 samples in which were determined chemical and physical properties of water. Only one statistic (p < 0,05) difference was recorded in concentration of oxygen in storage ponds, where fish were fed by thermally and pressed wheat (5,79 + - 1,38 mg.l-1) in comparison with control (7,00 + - 1,73 mg.l-1). Other parameters did not exhibit significant changes among the monitored groups (p > 0,05).eng
dc.date.accepted2015-06-09
dc.description.departmentFakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-disciplineRybářstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam