Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorCempírková, Růžena
dc.contributor.authorPešlová, Pavla
dc.date.accessioned2021-11-26T13:37:20Z
dc.date.available2021-11-26T13:37:20Z
dc.date.issued2008
dc.date.submitted2008-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10120
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo porovnání hygienické jakosti syrového kravského mléka, vyjádřené hodnotami celkového počtu mikroorganismů (CPM) a počtu somatických buněk (PSB) ve čtyřech chovech dojnic používajících pouze postdipping (3 chovy) ve srovnání s chovem používajícím predipping i postdipping. Chovy se od sebe dále lišily technologií ustájení a dojení, použitím pastvy a velikostí stáda. V průběhu dvouletého období (2006 až 2007) byly zjištěny u chovu používajícím predipping i postdipping výrazně nižší průměrné hodnoty CPM (9,46.103.ml-1) v porovnání s chovy používajícími pouze postdipping (15,97.103.ml-1), přičemž rozdíl byl statisticky významný(P = 0,007) na hladině významnosti P < 0,05. Rovněž v ukazateli PSB byly zjištěny nižší průměrné hodnoty u chovu používajícím predipping i postdipping (293,47.103.ml-1) v porovnání s chovy používajícími pouze postdipping (312,06.103.ml-1), přičemž rozdíl byl rovněž statisticky významný (P = 0,01) na hladině významnosti P < 0,05.cze
dc.format66s.
dc.format66s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectMlékocze
dc.subjectdezinfekce mléčné žlázycze
dc.subjectpredippingcze
dc.subjectpostdippingcze
dc.subjectcelkový počet mikroorganismůcze
dc.subjectpočet somatických buněk.cze
dc.subjectMilkeng
dc.subjectdisinfection milk glandeng
dc.subjectpredippingeng
dc.subjectpostdippingeng
dc.subjectthe total bacterial counteng
dc.subjectthe somatic cells count.eng
dc.titleHygienické parametry syrového kravského mléka ve vztahu k použité dezinfekci mléčné žlázy.cze
dc.title.alternativeHygienic parametres of raw cow´s milk in relation to used disinfection of mammary gland.eng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag5647
dc.description.abstract-translatedThe goal of the graduation theses was a comparison of the hygenic quality of raw cows milk, it was expressed by the value of total bacterial count (TBC) and somatic cells count (SCC) in four breeds of milking cows using only postdipping (3 breeds) in comparison with breed using predipping and postdipping. The breeds differed in technology of lairage and milking procedures, grazing and the size the herd. During two seasons 2006 till 2007 was discovered that the breeds using predipping and postdipping had significantly less average values of TBC (9,46.103.ml-1) in comparison with the breeds using only postdipping (15,97.103.ml-1), the difference was statistically significant (P = 0,007) on the level of significance P < 0,05. Also it was shown that SCC were below averages levels with using predipping and postdipping (293,47.103.ml-1) in comparison to breeds using only postdipping (312,06.103.ml-1), the difference was also statistically significant (P = 0,01) on the level of significance P < 0,05.eng
dc.date.accepted2008-06-19
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVšeobecné zemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam