dc.contributor.advisor | Vejsada, Pavel | |
dc.contributor.author | Houska, Pavel | |
dc.date.accessioned | 2021-11-19T11:44:29Z | |
dc.date.available | 2021-11-19T11:44:29Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-04-29 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/1021 | |
dc.description.abstract | Cílem práce bylo zhodnocení technologických postupů při zpracování sladkovodních ryb a jejich rozbor. Práce je zaměřena na zpracování kapra obecného, který je nejvýznamnější rybou produkovanou v České republice. Práce je myšlenkově rozdělena na 4 části. V první části autor sleduje produkci a spotřebu ryb v České republice v porovnání se světem. Současná spotřeba se v České republice pohybuje kolem 4,9 kg ryb na osobu za rok, z toho připadá 3,4 kg na ryby mořské. Druhá část je zaměřena na anatomickou a fyziologickou stavbu ryb, která ovlivňuje zpracování. Třetí část bakalářské práce popisuje jednotlivé kroky technologie zpracování ryb, hodnotí účinnost jednotlivých postupů a popisuje nakládání s výrobkem po samotném zpracování. Poslední část práce se zaměřuje na výsledný produkt a jeho nabídku na trhu. | cze |
dc.format | 77 | |
dc.format | 77 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | zpracování ryb | cze |
dc.subject | produkty z ryb | cze |
dc.subject | spotřeba ryb | cze |
dc.subject | produkce ryb | cze |
dc.subject | uzení | cze |
dc.subject | mrazení | cze |
dc.subject | prodej ryb | cze |
dc.subject | Processing of fish | eng |
dc.subject | fish products | eng |
dc.subject | consumption of fish | eng |
dc.subject | production of fish | eng |
dc.subject | smoked | eng |
dc.subject | refrigeration | eng |
dc.subject | sale of fish | eng |
dc.title | Zpracování ryb v ČR | cze |
dc.title.alternative | Processing of fish in ČR | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 35807 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of my bachelor thesis was to evaluate technological processes in freshwater fish processing and analyse it. The work is focused on processing of common carp, which is one of the most important fish species produced in the Czech Republic. Bachelor thesis is conceptually divided into 4 parts. In the first part the author follows the production and consumption of fish in the Czech Republic in comparison with the world. The present consumption in the Czech Republic is around 4.9 kg of fish per head per year, of which 3.4 kg is accounted for by marine fish. The second part is focused on the anatomical and physiological structure of carp body, which impacts processing. The third part describes the steps of fish processing technology, evaluation of the effectiveness of each approach and product handling after processing. The last part focuses on a final product and its supply in the market. | eng |
dc.date.accepted | 2014-06-12 | |
dc.description.department | Fakulta rybářství a ochrany vod | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Rybářství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vod | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |