Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVejsada, Pavel
dc.contributor.authorHouska, Pavel
dc.date.accessioned2021-11-19T11:44:29Z
dc.date.available2021-11-19T11:44:29Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-29
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/1021
dc.description.abstractCílem práce bylo zhodnocení technologických postupů při zpracování sladkovodních ryb a jejich rozbor. Práce je zaměřena na zpracování kapra obecného, který je nejvýznamnější rybou produkovanou v České republice. Práce je myšlenkově rozdělena na 4 části. V první části autor sleduje produkci a spotřebu ryb v České republice v porovnání se světem. Současná spotřeba se v České republice pohybuje kolem 4,9 kg ryb na osobu za rok, z toho připadá 3,4 kg na ryby mořské. Druhá část je zaměřena na anatomickou a fyziologickou stavbu ryb, která ovlivňuje zpracování. Třetí část bakalářské práce popisuje jednotlivé kroky technologie zpracování ryb, hodnotí účinnost jednotlivých postupů a popisuje nakládání s výrobkem po samotném zpracování. Poslední část práce se zaměřuje na výsledný produkt a jeho nabídku na trhu.cze
dc.format77
dc.format77
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectzpracování rybcze
dc.subjectprodukty z rybcze
dc.subjectspotřeba rybcze
dc.subjectprodukce rybcze
dc.subjectuzenícze
dc.subjectmrazenícze
dc.subjectprodej rybcze
dc.subjectProcessing of fisheng
dc.subjectfish productseng
dc.subjectconsumption of fisheng
dc.subjectproduction of fisheng
dc.subjectsmokedeng
dc.subjectrefrigerationeng
dc.subjectsale of fisheng
dc.titleZpracování ryb v ČRcze
dc.title.alternativeProcessing of fish in ČReng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag35807
dc.description.abstract-translatedThe aim of my bachelor thesis was to evaluate technological processes in freshwater fish processing and analyse it. The work is focused on processing of common carp, which is one of the most important fish species produced in the Czech Republic. Bachelor thesis is conceptually divided into 4 parts. In the first part the author follows the production and consumption of fish in the Czech Republic in comparison with the world. The present consumption in the Czech Republic is around 4.9 kg of fish per head per year, of which 3.4 kg is accounted for by marine fish. The second part is focused on the anatomical and physiological structure of carp body, which impacts processing. The third part describes the steps of fish processing technology, evaluation of the effectiveness of each approach and product handling after processing. The last part focuses on a final product and its supply in the market.eng
dc.date.accepted2014-06-12
dc.description.departmentFakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-disciplineRybářstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam