dc.contributor.advisor | Řehoř, Petr | |
dc.contributor.author | Morťaniková, Iveta | |
dc.date.accessioned | 2021-11-26T14:07:16Z | |
dc.date.available | 2021-11-26T14:07:16Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.date.submitted | 2010-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10456 | |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce "Hodnocení konkurenceschopnosti vybraného podniku pomocí metod strategického řízení" bylo na základě využití postupů a metod strategického řízení zhodnotit konkurenceschopnost Rodinného pivovaru Bernard na trhu a navrhnout vhodnou strategii vedoucí k jejímu zvýšení. Vnější prostředí podniku bylo analyzováno prostřednictvím metod STEP analýzy a Porterova modelu pěti konkurenčních sil, vnitřní prostředí podniku bylo zhodnoceno analýzou jednotlivých funkcionálních oblastí podniku. Prostřednictvím dotazníkového šetření bylo zjišťováno, jak je pivo a pivovar zákazníky vnímán a jak hodnotí propagaci či jeho postavení mezi ostatními značkami. Na základě provedených analýz vnějšího a vnitřního prostředí a dotazníkového šetření byla provedena SWOT analýza, zhodnocena tržní pozice a navržena vhodná strategie. | cze |
dc.format | 92 s., 6 s. obr. příloh | |
dc.format | 92 s., 6 s. obr. příloh | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Konkurenceshopnost | cze |
dc.subject | SWOT analýza | cze |
dc.subject | strategie | cze |
dc.subject | pivovar | cze |
dc.subject | analýza. | cze |
dc.subject | Competitiveness | eng |
dc.subject | SWOT Analysis | eng |
dc.subject | Strategy | eng |
dc.subject | Brewery | eng |
dc.subject | Analysis. | eng |
dc.title | Hodnocení konkurenceschopnosti vybraného podniku pomocí metod strategického řízení | cze |
dc.title.alternative | Evaluation of the competitiveness of the company selected by the methods of strategic management | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 11288 | |
dc.description.abstract-translated | This diploma thesis deals with the evaluation of the competitiveness of selected company. I used strategic analysis to evaluate the position of the Family brewery Bernard in the market. I assessed the external environment by STEP analysis and Porter´s model and internal environment by analysis of results in functional areas. Questionannire survey is part of the analysis.
SWOT analysis was used for overall assessment of the competitiveness. In the last part, there are the suggestions and recommendations for suitable strategy on the market. | eng |
dc.date.accepted | 2010-06-09 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Provozně podnikatelský obor | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |