Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorČermák, Bohuslav
dc.contributor.authorChvalová, Růžena
dc.date.accessioned2021-11-26T14:07:50Z
dc.date.available2021-11-26T14:07:50Z
dc.date.issued2010
dc.date.submitted2010-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10518
dc.description.abstractCílem práce bylo posouzení úrovně výživy dojnic s ohledem na parametry mléka v daném zemědělském podniku a zhodnocení ekonomiky chovu. Výživa dojnic byla hodnocena na základě sestavených krmných dávek a bachorového profilu vybraného vzorku dojnic. Obsahové složky mléka byly zjištěny z rozborů dodávaných mlékárnou a porovnány s normou. Zhodnocení ekonomiky chovu bylo provedeno na základě celkových nákladů a tržeb podniku vynaložených v chovu dojnic. Dojnice byly celoročně krmeny stejnou směsnou dávkou. Základem jednotlivých mixů byla konzervovaná objemná píce vlastní výroby. Podle tabulkového hodnocení se krmné dávky živinově mírně lišily, ale bez výrazných odchylek. Obsah složek mléka v obou letech byl poměrně vyrovnaný a odpovídal standardům. Při zhodnocení obsahu bílkovin a močoviny nebyl v krmných dávkách zaznamenán deficit dusíkatých látek ani energie. Při porovnání ekonomiky chovu byla výroba mléka v roce 2009 ztrátová vlivem nízkých výkupních cen mléka.cze
dc.format83 s., 7 s. příloh
dc.format83 s., 7 s. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživa dojniccze
dc.subjectkrmivacze
dc.subjectkrmná dávkacze
dc.subjectsložky mlékacze
dc.subjectdairy cows nutritioneng
dc.subjectfeedeng
dc.subjectfeed rationeng
dc.subjectmilk ingredientseng
dc.titleVýživa vysokoprodukčních dojnic v různých fázích mezidobí a s ohledem na parametry složek mléka eventuelně krve a močecze
dc.title.alternativeThe high milk productive cows nutrition inrespect of milk blood and urine componds contenteng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag11708
dc.description.abstract-translatedThe aim was to assess the level of nutrition of dairy cows with regard to the parameters of milk in the farm economy and appreciation of farming. Nutrition cows was assessed on the basis of rations compiled a profile of the ruminal sample cows. Content of milk constituents were identified from the analysis supplied by dairy and compared with the standard. Evaluation of economics of farming has been carried out both on the total cost and sales business. Cows were fed the same year pooled rate. The basis of each mix was preserved voluminous fodder own production. According to the spreadsheet from the ration nutrient differed slightly, but without significant differences. Content of milk constituents in both years was relatively balanced and meet the standards. In the evaluation of protein content and urea were observed in compound doses deficit protein or energy. When comparing the economics of farming, production of milk in 2009 suffered a loss due to low purchasing prices of milk.eng
dc.date.accepted2010-06-15
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVšeobecné zemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam