Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVácha, František
dc.contributor.authorZajíc, Tomáš
dc.date.accessioned2021-11-26T14:09:39Z
dc.date.available2021-11-26T14:09:39Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10631
dc.description.abstractCílem mé diplomové práce bylo posoudit vliv výživy a technologie chovu na změny v kvalitě masa kapra obecného (Cyprinus carpio L.) a sumce velkého (Silurus glanis L.). Pro pokus s kaprem bylo použito šest skupin ryb. Pro pět z těchto skupin byly použity jako krmivo obiloviny (kukuřice, pšenice, tritikale, žito a ječmen), šestá skupina byla ponechána na přirozené potravě jako kontrola. Pro pokus se sumcem byly použity dvě skupiny těchto ryb. První skupina byla chována klasickou technologií v rybnících s využíváním přirozené potravy (potravní ryby)-kontrolní skupina. Druhá skupina byla chována intenzivně na oteplené vodě v řízených podmínkách a s použitím kompletní krmné směsi. U obou skupin byly stanoveny následující ukazatele: výtěžnost, senzorická analýza, obsah dusíkatých látek, obsah tuku, spektrum mastných kyselin v tuku. Bylo zjištěno, že technologie chovu ovlivňuje výsledky ve všech sledovaných ukazatelích. Největší pozornost byla věnována výsledkům spektra mastných kyselin. Zatímco u kapra byl prokázán vyšší podíl PUFA (včetně EPA a DHA) v kontrolní skupině, u sumce byl tento podíl vyšší u skupiny intenzivně chované.cze
dc.format72 s., 4 s. příloh
dc.format72 s., 4 s. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subject: Cyprinus carpiocze
dc.subjectobilovinacze
dc.subjectSilurus glaniscze
dc.subjecttechnologiecze
dc.subjectPUFAcze
dc.subjectCyprinus carpioeng
dc.subjectcerealeng
dc.subjectSilurus glaniseng
dc.subjecttechnologyeng
dc.subjectPUFAeng
dc.titlePosouzení vlivu výživy a technologie chovu na změny v kvalitě masa kapra obecného (Cyprinus carpio L.) a sumce velkého (Silurus glanis L.)cze
dc.title.alternativeInfluence of feedstuff and breeding technology on changes of common carp´s (Cyprinus carpio L.) and of european catfish´s (Silurus glanis L.) mass qualityeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag7544
dc.description.abstract-translatedThe work is focused on the nutrition and farming technology influences on the changes of the quality of common carp (Cyprinus carpio L.) and european catfish (Silurus glanis L.) meat. For the first experiment were used 6 groups of fish (common carp). Five of those were fed on cereals (maize, wheat, triticale, rye and barley), the sixth group was left on natural food by way of the control group. For the second experiment were used two groups of fish (european catfish). The first group was bred by the classical technology in fresh water ponds using natural food (dietary fish) by way of the control group. The second group was bred intensively in warm water in controlled conditions using feed compouned. In both of groups were defined following characteristics: weight yield, sensoric analysis, content of nitrogen compounds, fat content and spectrum of fatty acids in fat. It was ascertained that the rearing technology affects the results in all monitored characteristics. The biggest attention was payed to the results of fatty acids spectrum. While in the test using common carp was proved a higher proportion of PUFA (inclusive EPA and DHA) in the control group, in the test using catfish was this proportion higher in intensively reared group.eng
dc.date.accepted2009-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineRybářstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam