Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorCempírková, Růžena
dc.contributor.authorKoštelová, Lucie
dc.date.accessioned2021-11-26T14:10:23Z
dc.date.available2021-11-26T14:10:23Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10664
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo porovnání hygienické jakosti syrového kravského mléka, vyjádřené ukazatelem celkového počtu mikroorganismů (CPM) v chovech dojnic používajících letní pastvu (3 chovy) v porovnání s chovy dojnic bez použití pastvy (5 chovů). Chovy se dále od sebe lišily technologií ustájení a dojení, používáním predippingu a velikostí stáda. V průběhu sledování (leden až prosinec 2007) byly zjištěny u chovů používajících letní pastvu nižší průměrné hodnoty CPM (11,04.103.ml-1) v porovnání s chovy, které pastvu nepoužívaly (12,76.103.ml-1), rozdíl nebyl statisticky významný na hladině významnosti P < 0,05. V rámci chovů s pastevním systémem byla zjištěna nižší mikrobiální kontaminace mléka v pastevním období (CPM = 7,92.103.ml-1) v porovnání s mimopastevním obdobím (CPM = 13,38.103.ml-1). Lze konstatovat, že pastva má pozitivní vliv na snížení mikrobiální kontaminace mléka.cze
dc.format70 s.
dc.format70 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectMlékocze
dc.subjectpastvacze
dc.subjectcelkový počet mikroorganismůcze
dc.subjectMilkeng
dc.subjectpastureeng
dc.subjecttotal bacterial counteng
dc.titleVliv pastvy dojnic na mikrobiální kontaminaci syrového kravského mlékacze
dc.title.alternativeInfluence of dairy cow pasture on microbial contamination of raw cow milkeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag7786
dc.description.abstract-translatedThe goal of the graduation theses was a comparsion of the hygienic quality of raw cow&#900;s milk, it was expressed by the value of total bacterial count (TBC) in breeds of milking cows using summer pasture (3 breeds) in comparsion with breeds without using the summer pasture. The breeds differed in technology of stabling and milking procedures, using predipping and size of the herd. During monitoring (from January till December 2007) it was discovered that the breeds using the summer pasture had lower average values of TBC (11,04.103.ml-1) in comparsion with the breeds without using the summer pasture (12,76.103.ml-1), the difference wasn´t statistically significant on the level of significance P < 0,05. Within the frame of breeds with pasture system was detected the lower microbiological contamination of milk in pasture period (TBC = 7,92.103.ml-1) in comparsion to non - pasture period (TBC = 13,38.103.ml-1). It´s possible to state that the pasture has positive effect on lowering of milk´s microbial contamination.eng
dc.date.accepted2009-06-19
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVšeobecné zemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam