Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorKlorová, Jana
dc.date.accessioned2021-11-26T14:11:46Z
dc.date.available2021-11-26T14:11:46Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10717
dc.description.abstractHlavním zaměřením mé diplomové práce je seznámení s činností Státní veterinární správy České republiky (SVS). Tato instituce je pod záštitou Ministerstva zemědělství ČR. Všechny povinnosti a práva SVS ČR jsou vyjmenovány a popsány v zákoně č. 286/2003 Sb., který je úplným zněním zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinárního zákona). Hlavní úkoly SVS jsou: ochrana spotřebitelů před případnými zdravotně závadnými produkty živočišného původu; monitorování a udržování příznivé nákazové situace zvířat; veterinární ochrana státního území České republiky; ochrana pohody zvířat a ochrana před jejich týráním. V první části je charakterizováno, jakým způsobem SVS ke kontrolám přistupuje. Další část je zaměřena na nápravná opatření, která mohou inspektoři použít, a na opravné prostředky, kterými se mohou provozovatelé bránit. V poslední části je popsáno, jak jsou ukládané pokuty vysoké, a to nejen v celé České republice, ale i v jednotlivých krajích. Závěr práce tvoří shrnutí dozorové činnosti SVS nad zdravotní nezávadností potravin.cze
dc.format82 s. , 17 s. příloh
dc.format82 s. , 17 s. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectzdravotní nezávadnost potravincze
dc.subjectStátní veterinární správa ČRcze
dc.subjectkontrola potravincze
dc.subjectpotravinycze
dc.subjectpokutycze
dc.subjectnápravná opatřenícze
dc.subjecthygienický balíčekcze
dc.subjectHACCPcze
dc.subjectfood safetyeng
dc.subjectState veterinary Administrationeng
dc.subjectfood controleng
dc.subjectfoodeng
dc.subjectpenaltieseng
dc.subjectremedial measureeng
dc.subjectHACCPeng
dc.titleSoučasná úroveň hodnocení jakosti potravinářských produktů v České republicecze
dc.title.alternativeThe Quality Assessment Standard of Food Products in The Czech Republiceng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag8951
dc.description.abstract-translatedThe primary aim of my diploma thesis is the definition of the activity of the State Veterinary Administration of the Czech Republic (SVA). It is a public administration body under the Ministry of Agriculture of the Czech Republic and it was established according to the Veterinary Act No. 166/1999 (the full statutory is Act. No. 286/2003). The main tasks of SVA are: protection of consumers from products of animal origin likely to be harmful to human health; monitoring of animal health situation and maintaining it favourable; veterinary protection of the state territory of the Czech Republic; animal welfare and animal protection. In the first part, the detailed activities on food quality control are analysed. In the next part I targeted the remedial measure, which can be used by inspectors and then discretionary remedies, by which operator can defend against. Finally I have described how heavy the penalties are not only in the whole Czech Republic, but also in particular regions.eng
dc.date.accepted2009-06-09
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineProvozně podnikatelský oborcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam