dc.contributor.author | Kubelková, Petra | |
dc.date.accessioned | 2021-11-26T14:13:43Z | |
dc.date.available | 2021-11-26T14:13:43Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.date.submitted | 2010-06-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10777 | |
dc.description.abstract | Práce je členěna na 2 části - pozorování vlivu 4 semen (amarantu, řepky, slunečnice a lnu) na parametry bachorové fermentace a složení mastných kyselin. Semena byla upravena šrotováním, drcením nebo tepelně působením mikrovlnného záření. Výsledky jejich vlivu na fermentaci v bachoru byly porovnány s kontrolní KD, která semena neobsahovala. Druhá část práce se zaměřila na vliv různého poměru jádra a objemu na parametry fermentace a obsah mastných kyselin. KD obsahovaly ječmen a luční seno v různém poměru a dále byly sledovány 3 KD pro dojený skot. Pokusy byly provedeny na přístroji RUSITEC, který simuluje prostředí bachoru přežvýkavců. | cze |
dc.format | 134 | |
dc.format | 134 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | mastné kyseliny | cze |
dc.subject | bachorová fermentace | cze |
dc.subject | in vitro pokusy | cze |
dc.subject | fatty acids | eng |
dc.subject | rumen fermentation | eng |
dc.subject | in vitro experiments | eng |
dc.title | Pokusy in vitro sledující bachorovou hydrogenaci nenasycených mastných kyselin u olejnin | cze |
dc.title.alternative | In vitro experiments observing rumen degradation of non-saturated fatty acids in oilseeds | eng |
dc.type | disertační práce | cze |
dc.identifier.stag | 17756 | |
dc.description.abstract-translated | PhD. Thesis are structured into two parts - first is comparison of effect of 4 seeds (amaranth, rapeseeds, sunflowerseeds and linseeds) on parametres of rumen fermentation and composition of fatty acids. Seeds were modified by milling, grinding or microwave heating.Findings of their effect on rumen fermentation were compared by control diet without seeds. The second part was specialised on effect of different amount of concentrate and forage in diet on fermentation parametres and amount of fatty acids. Diets were composed by barley and hay and then 3 diets for lactating cows were observed. Experiments were made on RUSITEC, which was apparature simulating environment in rumen of ruminants. | eng |
dc.date.accepted | 2010-07-09 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obecná zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ph.D. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |